Fri fragt v/køb over 499 dkk 15 dages returret Levering 1-3 hverdage Gratis afhentning på klinik

Vintergarderobe til hund

Indholdsfortegnelse

Når vinteren banker på, er det tid til at justere i både din egen og din hunds garderobe og udendørstilbehør. For alle gælder det, at reflekser og lygter skal findes frem, og for nogle hunderacer er det også nødvendigt at finde lidt ekstra overtøj frem, når kulden for alvor begynder at vise tænder. Samtidig kan det være en rigtig god ide at få tanket op på potevoks til at beskytte mod både frost og salt på de kolde gåture.

Herunder kan du dykke ned i VetPlanet dyrlægernes anbefalinger og guides til, hvordan du bedst beskytter din hund mod kulden.

Hvordan ved jeg, om min hund skal have dækken på?

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvornår din hund skal have et ekstra lag på, når I går ture om vinteren.

Alle hunde er forskellige, og derfor er behovet for overtøj heller ikke ens. Selvom vi ved, det deler vandene, så er overtøj meget mere end hundemode: Det er et reelt behov for ekstra isolering. Derfor kommer her gode tips til, hvornår og hvordan du bedst sikrer, at din hund holder varmen i vinterkulden.

  1. Du kan tydeligt se på din hund, hvis den fryser, da den vil opføre sig anderledes og vise tegn på ubehag. Det kan du f.eks. spotte i måden, den bevæger sig på. Har den en forkrampet kropsholdning og ryster den, så fryser din hund og skal have hjælp til at holde varmen.

  2. Hvis din hund har tynd pels eller meget lidt underuld, er den automatisk mindre modstandsdygtig overfor kulden, og derfor er det en god idé at være ekstra opmærksom på, om den skal have overtøj på i kulden.

  3. Herudover spiller din hunds alder og sundhedstilstand også en stor betydning for, om det kan være en god ide at give den overtøj på i vintervejret. Spørg din dyrlæge til råds om netop din hund.

  4. Ældre hunde, der døjer med gigt eller andre slidsygdomme, har stor gavn af overtøj i kulden, da det hjælper hunden mod stive led og dermed minimerer smerterne.

  5. Forfrysninger ses oftest på poterne, halespidsen eller øreranden og ses blandt andet i form af misfarvninger, smerte og hævelser.

Ved at give din hund overtøj på, er du med til at forebygge alvorlig nedkøling, og dermed hjælper du din hund med at være mindre modtagelig overfor vinterens sygdomme som forkølelse og et svækket immunsystem – sygdomme helt ligesom dem vi mennesker kan få.

Et generelt tip fra dyrlægerne hos VetPlanet er også, at når kulden rigtig bider, så gå flere korte ture i løbet af dagen – så I er kortest tid udenfor og mindst udsat for kulden.

Skal jeg bruge lys og reflekser til min hund?

Vinterkulden byder også på mørke morgener og aftener, hvor det er vigtigt at huske reflekser og lygter, så det er sikkert at færdes i trafikken for både dig og din hund.

  • Brug gadelamperne som huskeregel: Er de tændt, så er det på med lys og reflekser.
  • Når det er mørkt, bliver din hunds sanser skærpet. Hold derfor din hund i kortere snor i mørket - også selvom den er lydig.

Du kan læse mere om, hvad dyrlægerne hos VetPlanet anbefaler af reflekser og lygter til dig og din hund, og hvorfor reflekser ikke kan stå alene for den optimale sikkerhed, når I færdes sammen i mørket: Lys og reflekser | VetPlanet

Hvornår skal min hund bruge potevoks?

Et andet godt tip er, at når det er tid til at klæde din hund på til vinterens gåture, så er det også tid til at smøre poterne ind i potevoks. For frostvejr, vejsalt og hundepoter er ikke de bedste venner, da det kolde vintervejr nemt får poterne til at tørre ud, sprække og danne sår.

  • Smør poterne ind 5-10 minutter, inden I skal gå tur.
  • Husk at skylle poterne for snavs, skidt og salt, når I er retur fra gåturen. Når poterne er tørret, så smør gerne et nyt lag potevoks på din hunds poter for at pleje og blødgøre dem.

Med potevoks kan du forebygge og beskytte poterne, inden skaden sker. Du kan læse mere her samt få vores råd til, hvordan du bruger potevoks til din hund: Potevoks | VetPlanet

VetPlanets dyrlæger anbefaler